Home > Uncategorized > Är fiction verklighetens Matrix en paradoxens illusion? Nja, inte beror det på vad som står i raderna av ord som byter mening av det som skrivs.

Är fiction verklighetens Matrix en paradoxens illusion? Nja, inte beror det på vad som står i raderna av ord som byter mening av det som skrivs.

Hollywood är mästare att splittra våra hjärnor i att tro om paradoxer, att skapa illusioner och 3D-effekter men snyggt är det att titta på att undanröja verklighetsflykt en fredag/ lördag framför hemma bioanläggningen med en skål popcorn.  Trodde några av oss att välden skulle gå under eller att en ny väldsordning skulle ta över herraväldet av konspirationer mot en nyordning. Med Jordens miljarder invånare?  Inte heller det magiska datumet 2012-12-21 som enligt Maya kalendern skulle inträffa, inträffade. Egentligen utplånade den civilisationen sig själv genom total utrutning av spanjorernas Conquistadorer på 1500-talet?  Och hjälp av Mayas egna härskares alla offerriter.

Ryssarna trodde de blivit anfallna av atombomber eller utomjordingar det sistnämnda stämmer men det var en meteorit som svepte förbi inte med ljusets hastighet från ett låg flygande Jumbojet som måste nödlanda. Många som är läskunniga vet ni hur många %? av hjärnas enorma kapacitet som vi människor andvänder kan räknas i promillen och i miljondelar. Fastän vi är mer kunniga och upplysa tror vi så har är många inte mycket nyttan av sin hjärnas kapacitet som stressar den med massor av maskiner, apparater och hjälpmedel. Hur många miljoner i dag vet vad en räknesticka är? Många kanske har hört talas om att kineserna fortfarande andvänder kulrammar att räkna på. Skulle jag påstå detta i en blogg skulle jag ha hela asiatiska samväldet på halsen. Tänker man till så tillverkas mer än ¾ delar av väldens produkter av kineser. Alla kända västerlänska varumärken tillverkas ”made in China”, detta har inte frångott oss upplysta andvändare av hemelektronik idag. Brickorna har ändrats och pjäser flyttats om 1000 tals gånger sedan den första draget gjordes för decennier sedan.

Att detta outvecklade folkslag fram till 1870 talet ansågs av västvälden som sådana. Se idag. Mer en 3000 år gamla doktriner, som vetenskap, teknik filosofi etc. kommer därifrån men började sin utbredning redan från Indien. Men förfinntas till perfektion, mitt påstående är att utan kultur, historia hade man aldrig uppnått detta paradigm skiften som asiaterna gjort. Det hjälper inte med vapenskrammel Undantag för Nordkoreas hot om att utrota sitt granland Sydkorea. Som efter korakriget utvecklades till maktcentrum inom hemelektronik och kör för bi Japan som hade samma era på 60-talet, men detta är bara historia.

Att krig aldrig är ett alternativ att döda oskyldiga som i Syrien. , ack vad fel vi hade som påstod att arabiska våren inte skulle bli ett nytt Balkan i människooffer och systematisk slakt av oskyldiga. Idag är mer en miljon på flykt. FN har stoppat sitt huvud i sanden och vågar inte titta fram tills det är andra aktörer som kommer att ändra agendan att ta över vilka blir de då.  Kanske FN som organisation inte vill eller tappa huvudet. Idag är det mycket lobbyister, byråkrater politiker som är mer rädda om sina positioner än att agera och göra något konkret. Har väldens maktelit verkligen blivit flata fega och giriga att roffa åt sig av tårtan. Att medverka på varje bankett att man bara visa sig i skenet av kamerorna blixtrar? Med ett falsk leende.

I maktens korridorer är en labyrint av felsteg som makteliten själva förvirrat sig i och gått vilse i hopp på tolerans och förståelse. Att biträda sina undersåtar? Är vi tillbaka till en forntid där vi en gång började vacklande in på civilisationens vagga där aristokrater berikade sig. Idag är det politiker, lobbyister och andra hemliga sällskap som illusionernas Illuminitatis som ställer sin egen agenda?! Vem vet vad som är sant, vad som är fiktion? Man kunde tro att agendan skötts av Hollywood? Men den är verklig eller? Vad tror du som läser vad du vill tro på? Har du en egen vilja eller rycks du med du också fint tal som egentligen bara är luftslott ett hjärnspöke demon som vill lura in dig i hans djävulskap?.

Kan vi påstå att länder i en region som haft diktatur egentligen kommer uppsnappa en demokratisk väg inom rimlig tid? Kanske inte så snabbt som andra befarar kanske inte på 30-40 år. Men tanken är god kanske i tanken. Men verkligheten är mer komplex än så .

Att skriva blogg är som att skriva noveller, romaner och insändare till tidningar med stor fakta insamling. Hur många tror att allt som tidningarna egentligen skriver om är sanna? Vill inte tidningar bara lura oss att köpa fler tidningar med massa nonsens. Vem läser egentligen som är normal funtad. Alla dessa skvallerblaskor om kändisars bravader? Är det inte bättre läsa något som verkligen utvecklar det egna intellektet? Vi vill ha det serverat men vi vill inte anstränga oss använda av det som värdesätts som underskattas som minst vår egen hjärna. En stor skatt som borde värderas mera gör vi detta?

Vad tror du kära läsare, blir mänskligheten bara dummare med all teknik, media, fakta, information? Idag kan Twitter kännas omständigt jobbigt och ansträngande att fylla ett meddelande med ynkliga 140 tecken. Andra kan få en ren hjärnblödning om de måste läsa det. För ingen lär sig stenografi längre. Ack du komplicerade värld vad du ställt till med att vi måste anstränga oss använda de 99,9999999% av vår hjärnas kapacitet. För at TÄNKA., som om detta vore det mest besvärande än att dö. mycket

Har de akademiska kunskaperna försvunnit?. har inte Coca-Cola & matindustrin gjort oss apatiska, deprimerade för att IDEALET bara är en illusion. Att det är bättre vräka i sig massa feta hamburgare, och jätte gott sött läsk. Det är idag billigare att köpa 3 liter läsk än det är köpa vatten på flaska. Alla de större matkedjor sätter detta i system att smygsöta varje mat bit som vi köper. Kokainet är förvisso dyrare än sockret men är lika vanebildande men bägge är artificiellt framställda. Snart finns det inget att stoppa i sig för att det antingen är allt genmanipulerat, smyg sötat och feldeklarerat men inte hästkött. Så sent som 2:a väldskriget, började man att göra surrogat på mat. Sötningsmedel s.k. sackarin raffinerades på konstgjort sätt Margarinet som påstås vara nyttig och är billigt i matlagning. Att man bävar för smöret som är en naturprodukt. Flera av lättmargarinen är konstgjorda och man påstår att detta är nyttigt. Vi konsumenter borde opponera oss och kräva bättre livsmedel av bra kvalitet inte massa kemikalier som egentligen dödar våra organ till en långsam dör. Har ni tänkt på att om ni är sugna på cola varför inte göra egen. Ta kaffe spetsa med sötningsmedel och kolsyra detta och smaken är den samma, med koffein. Sötat kolsyrat vatten, men slipper överanstränga er att bära hem alla backar läsk. Varför äta kött sju dagar i veckan. Magen kommer ändå inte smälta allt inom de 72 timmarna du stoppar i dig. Varför äta dyra proteinpulver när du tränar. Är det inte bättre äta rätt sammasatt kost som är organisk och naturlig istället för artificiellt. Jag hoppas det inte är fiction att vi människor kommer bli cyborgs och äta piller som surrogat för riktig mat i framtiden nått mat och medicin industrin vill ha det till, eller?!

Idag tjänar läkarna mer på att skriva ut billiga receptbelagda mediciner som har samma verkningsgrad som sockerpiller s.k. placebo och tjänar enorma summor på denna bluff. Istället för att bota krämpor och använda sina verkliga läkar profession och inom alternativa behandlingar som yoga, ayurveda och andra gamla beprövade metoder. Jag fick höra v en vän att han nästan blev idiotförklarad av sin läkare varför vill du inte jag skriva ut sådär 3-5 mediciner för smärta, och värk för.? Svaret dockorn fick av min vän var: – Jo jag besöker en läkare som kan bota mina krämpor inte kvacksalvare som skriver ut medicin och tabletter. Allt detta kan jag själv göra på ett apotek. Läkaren blev illröd i ansiktet som en kokt hummer. Jag träffade min vän ett år senare och frågade hur det har gått?   –Jo läkaren slog igen sin praktik och omskolade sig till naturläkare inom alternativ kinesisk medicin. Startade upp ett hälsocenter i USA med behandlingar inom ayurveda , yoga och traditionell kinesisk medicin. Idag har samme läkare en blomstande verksamhet med 60 medarbetare. En verksamhet som bara växer så det knakar. Detta kan man kalla en omvändning från cynism och snabba cash till holism och humanism. Tänk om flera av våra okompetenta politiker till marionettdockor och krigsindustrin hade samma ideologi skulle krig ersättas med grön blomstrande regnskog (i alla fall bördig mark, det finns mycket duktiga biologer som kunde förverkliga detta) på Saharas kala sandöken och föda miljoner människor med bördig mark att odla grödor istället för alla biljarder miljarder som strös ut på krut och kokain och andra droger.

Tror du käre läsare att det verkligen finns en återvändo och tillit för vår maktelit i vår globala värld?  Eller vill de bara fylla sina fickor med allt glitter som korrumperar makthavarna idag. Eller kommer flera av dessa att abdikera för en balans i välden. Påven den adlige ledare för miljarder katoliker gjorde sitt ”State ment” att han tänker avgå. Vore det inte bättre att de korrumperade gjorde en av bön och gav stafettpinnen till några verkliga frihetskämpar, filantroper som inte ser till sin eget ego? Vad tro du/ni som läser detta?. Att kejsaren Asoka som på ca 300 – talet före Kristus hade en tes att segra utan vapen genom att övertyga makthavare att lägga ner sina vapen och förhandla istället. Att denna krigar kung som innan han till kände sig till Buddismen hade lika blodiga händer en slaktare på ett slakthus har.

”Tankens kraft och ögats orubbliga blick är lika genomträngande som 1000 spjut som riktas mot en, kan samma 1000 lägga ner sina vapen genom övertalning att förhandling och använda diplomati som vapen. Detta gör verkligen men får nästan alltid idag en annan vändning. Idag. Vi måste återta moralen, etiken, utbildning att segra över o-tolerans och all djävulskap. Allt börjar inom oss själva förändra dig och välden kommer förändras men ta första stegen så kommer flera att följa med Take it and do it., not fake it screw it ;-), det sistnämnda är tyvärr mer vanligt än undantag”

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: